30 May
30May

Ο κλάδος ασφάλισης εμπορευμάτων για κινδύνους στη μεταφορά είναι ο αρχαιότερος κλάδος ασφάλισης στον κόσμο και η αιτία δημιουργίας του θεσμού της ασφάλισης. 

Το κάθε προϊόν για να αποκτήσει την πραγματική του αξία θα πρέπει να μεταφερθεί άθικτο στον πελάτη. Η παγκόσμια οικονομία σήμερα βασίζεται πάνω στις μεταφορές προϊόντων. Η ευκολία πρόσβασης σε παραγωγικές και εμπορικές μονάδες σε όλο τον κόσμο έχει προσφέρει τη δυνατότητα εμπορίας προϊόντων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτή ακριβώς η μεταφορά προϊόντων εμπεριέχει μια σειρά από κινδύνους. Η ζημιά ή/και απώλεια των προϊόντων δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές απώλειες μια επιχείρηση. 

Η ασφάλιση των μεταφορών έχει ως στόχο να παρέχει οικονομική αποζημίωση στους δικαιούχους έτσι ώστε να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τη ζημιά τους. Να σημειώσουμε ότι σχεδόν πάντοτε η απώλεια προϊόντων ακολουθείται και από άλλες συνέπειες πέραν της απώλειας των προς μεταφορά προϊόντων. Τέτοιες απώλειες μπορεί να είναι η μείωση πωλήσεων λόγω απουσίας εμπορευμάτων, η διακοπή παραγωγικής διαδικασίας λόγω έλλειψης α` υλών κ.α. 

Έννομο συμφέρον για ασφάλιση, μπορεί να έχει ο πωλητής, ο αγοραστής, ο δανειστής ή όποιος μπορεί να υποστεί ζημιά σε περίπτωση βλάβης ή απώλειας του εμπορεύματος. Εάν δεν αποδεικνύεται η σχέση αυτή, τότε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν έχει ισχύ και είναι άκυρο. 

Οι μεταφορές χωρίζονται σε οδικές, αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και σιδηροδρομικές. Ανάλογα με το είδος της μεταφοράς μπορεί να υπάρξει και το ανάλογο ασφαλιστήριο. Τα πλείστα συμβόλαια είναι παρόμοια και μια ασφάλιση μπορεί να συμπεριλαμβάνει συνδυασμό των πιο πάνω μεταφορών ή ακόμα και τα 4 είδη.

Με σωστή ασφάλιση κάθε επιχείρηση μπορεί να διασφαλίζει ότι θα έχει στη διάθεση της τα αναγκαία κεφάλαια για να μπορέσει να αποκαταστήσει τις ζημιές και να συνεχίσει απρόσκοπτα της εργασίες της.

Δουλειά μας στην Infoeuro Insurance είναι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση των εργασιών κάθε επιχείρησης ότι και αν συμβεί.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.